هاست چیست و چه کاربردی دارد؟

1 158

همه افراد برای درست کردن سایت، نیاز به هاست دارند. هاست به ما این امکان را می‌دهد تا داده‌ها و اطلاعات وب سایت خود را ذخیره کنیم تا بین سایت و کاربران رد و بدل شود. در واقع هاست به عنوان میزبان اطلاعات سایت استفاده می‌شود.

هاست، به دلیل داشتن تمامی اطلاعات سایت، موضوع مهمی در طراحی به حساب می‌آید. چه بخواهید خودتان سایت را طراحی کنید و چه بخواهید آن را برون‌سپاری کنید، حتما به کیفیت هاستی که قرار است استفاده شود توجه داشته باشید.

بسیاری از شرکت‌های طراحی سایت، برای کمتر شدن هزینه، از هاست‌های بی کیفیت استفاده می‌کنند؛ بنابراین به هر قیمتی به دنبال طراحی ارزان نباشید.

بهترین شرکت طراحی سایت، شرکتی است که یک هاست قدرتمند در اختیار شما قرار دهد.

به عنوان مثال سایت ساز سی فایو، به عنوان بزرگ‌ترین سایت ساز ایران، به همراه راه‌اندازی سایت، هاست قدرتمند آلمان را در اختیار شما قرار می‌دهد.

پس به خاطر داشته باشید که پیش از طراحی سایت حتما باید درمورد انواع هاست و کیفیت آنها تحقیق کنید.

هاست چیست و چه کاربردی دارد؟

هاست یا وب هاستینگ Web Hosting به معنی میزبانی و محیط مجازی است که بر روی یک سرور برای سایت ارائه می‌شود. یک سرور می‌تواند به چندین بخش تقسیم شود که به هر کدام از آن قسمت‌ها، هاست گفته می‌شود؛ به این معنی که هر بخش از سرور به عنوان یک هاست، از یک وب سایت، میزبانی می‌کند.

بعد از اینکه با مفهوم هاست آشنا شدید، باید با توجه به نیاز خود می‎‌توانید میزان پهنای باند، مقدار فضای میزبانی و… را در انتخاب هاست در نظر بگیرید و هاست مناسب کارتان را خریداری کنید.

بخشی از منابع یک سرور به شما تعلق دارد؛ بنابراین می‌توانید تمام اطلاعات و داده‌های خود را بر روی آن قرار دهید تا هر زمان که نیاز شد، آن اطلاعات به دست خود و یا کاربرانتان برسد.

هاست بخشی از یک سیستم است که همیشه باید روشن و به اینترنت متصل باشد.

انواع هاست چیست؟

هاست انواع مختلفی دارد که هریک از آن‌ها اطلاعات و امکانات متنوعی را در اختیار شما قرار می‌دهند.

۱٫هاست اشتراکی:

به تعداد بالایی از هاست‌‌ها که بر روی یک سرور قرار دارند، هاست اشتراکی می‌گویند؛ در این مدل، هر یک از آن‌ها در اختیار یک سایت مشخص قرار داده می‌شود. در هاست اشتراکی، تمام سایت‌ها به صورت مشترک از منابع موجود بر روی همان سرور استفاده می ‌کنند. از آنجایی که این میزبان‌ها به صورت اشتراکی هستند نسبت به دیگر هاست‌ها هزینه کمتری نیز دارند.

به همین دلیل، سرورهای اشتراکی بیشترین میزان سرورهای مورد استفاده را به خود اختصاص داده‌اند.

۲٫هاست اختصاصی:

هاست‌های اختصاصی فقط می‌توانند از یک سایت آن هم به صورت اختصاصی پشتیبانی کنند. در این مدل از هاست‌ها، تمام منابع یک سرور در اختیار شرکت خصوصی قرار داده می‌شود.

از آنجایی که هاست اختصاصی سرعت بالایی دارد؛ شما می‌توانید به راحتی به تمام منابع موجود در سرور دسترسی داشته باشید. همچنین هاست‌های اختصاصی دارای امنیت بالایی هستند بنابراین قیمت این نوع هاست هم بیشتر است.

۳٫هاست مجازی:

در هاست‌های مجازی معمولا به کمک یک نرم‌افزار، سرور مجازی به قسمت‌های کوچک‌تری تقسیم می‌شود و در اختیار انواع سایت  قرار داده می‌شود. این سرورها هزینه کمتری دارند؛ به همین دلیل این هاست جزو پرفروش‌ترین هاست‌ها به شمار می‌رود.

۴٫وردپرس:

هاست‌های وردپرس برای سیستم‌های مدیریت محتوای وردپرس هستند. در این مدل از هاست‌، هر ابزاری که بتواند بر روی بهبود سایت تاثیر داشته باشد، بر روی سرور راه‌اندازی می‌شود. بنابراین این نوع هاست به دلیل سادگی کار طرفداران زیادی را به خود جلب کرده است.

۵٫هاست ابری:

هاست ابری جزو جدیدترین هاست‌ها است. در این نوع هاست‌ معمولا چندین سرور به صورت همزمان مشغول به کار هستند و زمانی که مشکلی برای یک سرور پیش می‌آید، سرور بعدی تمام کمبودها را جبران می‌کند.

ویژگی‌های سخت افزاری هاست

هاست، یک سری ویژگی سخت افزاری دارد که انتخاب نوع و میزان هرکدام از آنها کاملا بستگی به کاری که انجام می‌دهید و نیازی که دارید دارد.

  • میزان فضا:

فضای هاست مانند حجم هارد است؛ این فضا حجمی از سرور است که به شما تعلق می‌گیرد تا بتوانید فایل‌ها، قالب‌ها و… را روی آن آپلود کنید. حجم مورد نیاز شما بستگی به سایتتان دارد. بنابراین قبل از خرید هاست، باید به استاتیک یا داینامیک بودن سایت، سیستم مدیریت محتوا و… توجه کنید.

به زبان ساده، مقدار فضایی که سرور در اختیار شما قرار می‌دهد تا بتوانید فایل‌های مورد نیاز خود را آپلود کنید، فضای هاست می‌گویند.

  • پهنای باند:

پهنای باند یکی از مهم‌ترین مواردی است که در هنگام خرید هاست باید به آن توجه کنیم. پهنای باند به شما این امکان را می‌دهد تا در یک ماه بتوانید حجم مشخصی از یک ترافیک را استفاده کنید. پس از به پایان رسیدن ترافیک و تمام شدن باند، سایت شما غیر فعال می‌شود.

  • بالا بودن آپ‌تایم:

اگر اینترنت قطع شود سایت شما تا یک مدت زمانی در اختیار کاربران نخواهد بود تا زمانی که به اینترنت متصل شود. باید هنگام خرید هاست توجه داشته باشید که آپ‌تایم بالایی داشته باشد، چرا که اگر آپ‌تایم پایین باشد دائما شاهد قطعی سایت خواهید بود؛ و هیچ چیز بدتر از این نیست که کاربر به سایت سر بزند و سایت قطع باشد.

  • امنیت:

برای اینکه سایت شما در معرض خطر هکرها قرار نگیرد باید از برنامه‌های امنیتی استفاده کنید. این امر موجب می‌شود تا سایت در معرض خطر هک قرار نگیرد.

  • کنترل پنل:

کنترل پنل هاست، یک فضای گرافیکی دارد؛ شما می‌توانید با استفاده از کنترل پنل، سایت خود را مدیریت کنید.  همچنین کنترل پنل انواع گوناگونی دارد که عبارتند از: دایرکت ادمین، سی پنل، هاست کنترلر و پلاسک است.

کنترل پنل و سی پنل جزو پرطرفدارترین آن‌هاست. نکته دیگری که باید به آن توجه کنید بکاپ گیری است؛ زیرا ممکن است سایت شما اطلاعات خود را ازدست بدهد.  بکاپ کمک می‌کند تا در صورت پیش آمد هر اتفاقی، اطلاعات سایتتان را از دست ندهید.

ویژگی‌های یک هاست خوب

  • داشتن سرعت بالا

  • در دسترس بودن و نداشتن قطعی
  • مقاوم بودن در برابر حملات و ویروس‌های اینترنتی
  • داشتن امکانات جانبی برای راه‌اندازی سایت

احتمالا تا به اینجا فهمیدید که کیفیت و قدرت هاست چقدر اهمیت دارد؛ پس چه بخواهید طراحی سایت شخصی ساده و جمع و جور انجام دهید، چه سایت بزرگ فروشگاهی مدنظر دارید، باید در انتخاب سرور و هاست، و حتی شرکت طراحی سایت، بسیار دقت کنید.

به تمامی شرکت‌های معتبر مانند سی فایو سر بزنید و امکانات حرفه‌ای که ارائه می‌دهند را درنظر بگیرید.

اینکه سایت شما هاست قدرتمند آلمان را داشته باشد، خیلی با یک هاست اشتراکی بی کیفیت تفاوت خواهد داشت.

همچنین شرکت معتبری مانند سی فایو، انواع امکانات از جمله دامنه رایگان، طراحی سایت آزمایشی رایگان و تعرفه‌های مقرون به صرفه را برای راحتی خاطر مخاطبان ارائه می‌دهد تا شما بتوانید با خیال آسوده بهترین تصمیم را برای راه‌اندازی سایتتان بگیرید.

5/5 - (1 امتیاز)
1 نظر
  1. صالح رضائیان می گوید

    درباره هاست نکات خوبی گفته شد. ممنون از شما

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.